Hozzávalók:
160 g liszt
50 g porcukor
70 g margarin vagy vaj
40 g málnás méz
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés :
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg margarint vagy vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a málnás mézet, végül a hozzávalókból egy sima tésztát gyúrunk. A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel a kb. 4-5 mm vastagra nyújtott tésztából kiszúrjuk a kekszeket. A kiszúrókat érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta. A kiszúrt kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 170°C-on 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése