2022. október 8., szombat

Málnás mézes keksz


Hozzávalók:

160 g liszt

50 g porcukor

70 g margarin vagy vaj

40 g málnás méz

1 tojás sárgája

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés :

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg margarint vagy vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a málnás mézet, végül a hozzávalókból egy sima tésztát gyúrunk. A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel a kb. 4-5 mm vastagra nyújtott tésztából kiszúrjuk a kekszeket. A kiszúrókat érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta. A kiszúrt kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 170°C-on  8-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése