Hozzávalók:
A tésztához (22 centiméteres torta formához) :
200 g finomliszt
100 g vaj vagy margarin
1 teáskanál vaníliás cukor
50 g porcukor
20 g őrölt mandula
1 db egész tojás
A túrókrémhez:
2 db citromhéja
250 g tehéntúró
60 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A joghurtos krémhez :
375 g natúr joghurt
50 g kristálycukor
15 g zselatin
2 db citrom leve
A díszítéshez :
1 db citrom
1 db lime
1 db Dr.Oetker színtelen expressz torta zselé
Elkészítés :
A tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk az 1 teáskanál vaníliás cukrot, az 50 g porcukrot, a 20 g őrölt mandulát és végül az 1 db tojást, majd lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát folpack-ba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt a tészta, egy kivajazott 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyújtjuk ki.
Sütőpapírt helyezünk a tésztára, arra pedig babot szórunk. Így sütjük 15 percig, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 5 percig sütjük, utána félretesszük hűlni.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, belereszeljük a 2 db megmosott citrom héját, hozzáadjuk a 60 g porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
A joghurtot, a 2 db citrom kifacsart levével az 50 g kristálycukorral és a 15 g zselatinnal felmelegítjük, de semmiképpen se forraljuk fel, addig melegítsük amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik benne.
Amikor a joghurtos krém szoba-hőmérsékletű lesz akkor a túrós masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára öntjük. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Az 1 db citromot és lime-ot karikára vágjuk, majd ráhelyezzük a hűtőből kivett tortára és leöntjük a leírás szerint elkészített Dr.Oetker színtelen expressz torta zselével. A tálalásig hűtőbe tesszük.
A tésztához (22 centiméteres torta formához) :
200 g finomliszt
100 g vaj vagy margarin
1 teáskanál vaníliás cukor
50 g porcukor
20 g őrölt mandula
1 db egész tojás
A túrókrémhez:
2 db citromhéja
250 g tehéntúró
60 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A joghurtos krémhez :
375 g natúr joghurt
50 g kristálycukor
15 g zselatin
2 db citrom leve
A díszítéshez :
1 db citrom
1 db lime
1 db Dr.Oetker színtelen expressz torta zselé
Elkészítés :
A tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk az 1 teáskanál vaníliás cukrot, az 50 g porcukrot, a 20 g őrölt mandulát és végül az 1 db tojást, majd lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát folpack-ba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt a tészta, egy kivajazott 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyújtjuk ki.
Sütőpapírt helyezünk a tésztára, arra pedig babot szórunk. Így sütjük 15 percig, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 5 percig sütjük, utána félretesszük hűlni.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, belereszeljük a 2 db megmosott citrom héját, hozzáadjuk a 60 g porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
A joghurtot, a 2 db citrom kifacsart levével az 50 g kristálycukorral és a 15 g zselatinnal felmelegítjük, de semmiképpen se forraljuk fel, addig melegítsük amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik benne.
Amikor a joghurtos krém szoba-hőmérsékletű lesz akkor a túrós masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára öntjük. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Az 1 db citromot és lime-ot karikára vágjuk, majd ráhelyezzük a hűtőből kivett tortára és leöntjük a leírás szerint elkészített Dr.Oetker színtelen expressz torta zselével. A tálalásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése