Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához :
Az alaphoz:
63 g margarin
100 g mézes keksz
A töltelékhez :
50 g fehér csoki
200 ml habtejszín
125 g mascarpone
25 g porcukor
1 csomag Dr.Oetker expressz zselatin fix
Díszítés :
150 ml málnaszörp
125 g erdei gyümölcs
5 g zselatin
Az alaphoz megolvasztjuk a 63g margarint, majd a 100 g darált mézes kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Ha nem áll össze tésztává, akkor hozzá adunk 1-2 evőkanál vizet. A kekszalapot egy 18 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk.
A töltelékhez gőz fölött megolvasztjuk az 50 g fehér csokit, félretesszük. A 125g mascarponét a 25 g porcukorral és az olvasztott csokoládéval összekeverjük. A félig felvert tejszínhez hozzá adjuk az 1 csomag Dr.Oetker expressz zselatin fixet és habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a mascarponés krémmel. A kekszalapra töltjük, hűtőbe tesszük, míg megdermed.
A díszítéshez forrásig hevítünk 100 ml málnaszörpöt és a 125 g erdei gyümölcsöt, majd hozzáöntjük az 50 ml málnaszörpben megduzzasztott, majd felmelegített 5 g zselatint. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése