Ezen a héten arra gomndoltam, hogy egy idénygyümölccsel készült torta receptet fogok megosztani veletek. Ezt a tortát egy diplomaosztóra készítettem. A választásom azért esett rá, mert egy fanyarkásabb ízű tortáról van szó és még ilyen tortát nem készítettem eddig a percig. A választásnál az is közbe játszott, hogy legyen benne valami kihívás és valami új dolog, amit kipróbálhatok. Remélem nektek is elnyeri ez a torta a tetszéseteket.
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához :
A piskótához:
8 db tojás
160 g cukor
1 csomag sütőpor
200 g liszt
A ribizlispudinghoz :
200 g ribizli
200 ml víz
80 g cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
A túrókrémhez:
250 g túró
115 g cukor
1 citrom
500 ml hideg habtejszín
2 csomag Dr.Oetker expressz-zselatin-fix
Díszitéshez:
50 g csokiforgács
100 g friss ribizli
A piskotához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevertlisztet.
A masszából 4 darab kb. 22 cm átmérőjű, vékony tortalapot sütünk sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 170 C-ra előmelegített sütőben ( egyenként) 10-12 perc alatt. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral,beleteszünk egy piskótalapot.
A ribizlipudinghoz egy lábasba tesszük a ribizlit, felöntjük 100 ml vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük a 100 ml vízben elkevert vaníliás pudingporral. A még meleg pudinggal összetöltünk 2 piskótalapot, kihűtjük.
A túrótöltelékhez robotgéppel pépesre keverjük a túrót, a cukrotés a citrom héját,levét. Hozzáadjuk adjuk a félig felvert tejszínhez a 2 csomag expressz zselatin fixet és a tejszínt habbá verjük. A habbá vert tejszínt hozzáadjuk a túrópéphez és óvatosan összekeverjük.
A túrókrém harmadát az egyik piskóta lapra kenjük, majd befedjük a pudinggal összetöltött lapokkal, majd rákenjük a túrókrém másik harmadát. Az utolsó tortalappal befedjük, majd egyenletesen elkenjük a tortán a maradék túrókrémet, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt csokiforgáccsal és friss ribizlivel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése