A tortát egy születésnapra készítettem. Bevallom három napon keresztül gondolkoztam, hogy valami igazán könnyű túrós tortát hozzak létre. A dolgomat annyi egyszerűsítette, hogy nagyjából tudtam azt, milyen az ízlése a születésnaposnak. A születésnapi tortáról a visszajelzés pozitív volt, ezért gondoltam veletek is megosztom ezt a receptet. Remélem ti is ilyen véleménnyel lesztek róla.
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) :
A piskótához :
3 evőkanál cukor
3 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez :
250 g túró
1 csomag vaníliás pudingpor
300 ml tej
9 evőkanál cukor
300 ml habtejszín
1 csomag Dr. Oetker expressz zselatinfix
2 csomag színtelen tortazselé
300 g cseresznye de lehet más gyümölcs is
Elkészítés : A 3 darab tojást kettéválasztjuk, a sárgájához teszünk 2 evőkanál cukrot és habosra verjük. A fehérjét az 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután a két habot óvatosan összekeverjük és kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kézi habverővel lassan csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, majd 160 fokon kb 15 percig sütjük. A vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral 300 ml tejjel sűrűre főzzük, hűtjük. A 300 ml habtejszínt habosra keverjük, majd keverés közben fokozatosan hozzáadjuk az 1 csomag zselatinfixet. A kihűlt vaníliapudinghoz mixerrel hozzákeverjük a túrót, utána óvatosan a felvert tejszínhabot is. A tortaforma aljában lévő piskótalapra kenjük a túrós habos masszát, rárendezzük a gyümölcsöt. A 2 csomag tortazseléport 4 evőkanál cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 250 ml vizet és 250 ml megy levet adunk hozzá. Folytonos keverés közben forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét kb.16 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga sűrűsödni kezd, akkor a bevonandó torta közepétől kiindulva óvatosan a felületre csurgatjuk.A tortát egy éjszakán keresztül hűtőben állni hagyjuk. Mielőtt lekapcsolnánk a tortaformát, késsel körbevágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése