Gabriellának hívnak. A blog írást a barátom tanácsolta, hogy kezdjem el. Ma már rendkívül sok blogger jelen van a neten és mindenkinek más célja van vele. Az én célom az, hogy a követőimet bevezessem az én kis desszert világomba. Szeretnék a kezdő és a jártas háziasszonyoknak is kedvet szerezni a sütéshez.
Az első receptem, amit szeretnék megosztani veletek nem más, mint a sarokház torta. A nagymamám 71. szülinapjára sütöttem. A választásom azért esett erre a tortára, mert a nagyszüleim vasárnapjának szinte a részese volt. Templom után mindig elmentek egy helyi cukrászdába ahol mindenki a kedvenc süteményét fogyasztotta el és nagymamám mindig a sarokházat választotta. Lehetett a pultban habosabb, szebb akár színesebb sütemény is, a választása mindig erre esett addig amíg ki nem derült, hogy cukorbeteg. Így a tortákat és a süteményeket szépen kiiktatta az életéből. Ezért arra gondoltam, hogy miért ne hozhatnám vissza egy napra azokat a szép emlékeket amit ez a sütemény okozott neki. Ezért a receptet egy kicsit átalakítottam és így sütöttem meg neki a kedvenc sütijét aminek nagyon örült.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
16 dkg cukor
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1evőkanál olvasztott margarin
A krémhez:
3 dl habtejszín (hulala,meggle)
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
2dl habtejszín
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése