2017. március 5., vasárnap

Sarokház recept




Gabriellának hívnak. A blog írást a barátom tanácsolta, hogy kezdjem el. Ma már rendkívül sok blogger jelen van a neten és mindenkinek más célja van vele. Az én célom az, hogy a követőimet bevezessem az én kis desszert világomba. Szeretnék a kezdő és a jártas háziasszonyoknak is kedvet szerezni a sütéshez.
Az első receptem, amit szeretnék megosztani veletek nem más, mint a sarokház torta. A nagymamám 71. szülinapjára sütöttem. A választásom azért esett erre a tortára, mert a nagyszüleim vasárnapjának szinte a részese volt. Templom után mindig elmentek egy helyi cukrászdába ahol mindenki a kedvenc süteményét fogyasztotta el és nagymamám mindig a sarokházat választotta. Lehetett a pultban habosabb, szebb akár színesebb sütemény is, a választása mindig erre esett addig amíg ki nem derült, hogy cukorbeteg. Így a tortákat és a süteményeket szépen kiiktatta az életéből. Ezért arra gondoltam, hogy miért ne hozhatnám vissza egy napra azokat a szép emlékeket amit ez a sütemény okozott neki. Ezért a receptet egy kicsit átalakítottam és így sütöttem meg neki a kedvenc sütijét aminek nagyon örült.

Hozzávalók:

 A tésztához:
 6 db tojás
20 dkg finomliszt
16 dkg cukor
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1evőkanál olvasztott margarin

A krémhez:
3 dl habtejszín (hulala,meggle)
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:
2dl habtejszín


Elkészítés: A tojást ketté választjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük a cukor másik felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sóval, a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A felvert tojássárgáját egy fakanál segítségével óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Nyitott ajtó mellett pár percre még a sütőben hagyjuk. A tejszínt a cukorral felfőzzük hozzáadjuk a kakaót,és besűrítjük. Hozzákeverünk még 10dkg margarint és többször megkeverve kihűtjük. A maradék 20dkg margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt kakaós krémmel habosra keverjük. A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a tortát körbe kenjük. A felvert tejszínhabbal körbe kenjük. A tetejére pörkölt mogyorót is szórhatunk.





   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése