Most olyan sütemény receptet osztok meg veletek, ami hamar elkészül és egyben a család kedvence is lehet. Ezt akkor szoktam sütni, ha gyorsan szeretnék valami finomat készíteni és már nagy édesség hiányom van. Az egyik reggel arra ébredtem, hogy úgy ennék valami finomat, de valami olyat, ami gyorsan elkészíthető. Elkezdtem gondolkodni azokon a sütiken, amiket viszonylag gyorsan eltudok készíteni és ha valami közbe jön, akkor is el tudom készíteni. A választásom azért esett a túrófánkra, mert a barátom és a családom is nagyon kedveli. A döntés hozatal után gyorsan kipattantam az ágyból és előkészültem a sütéshez. Természetesen bejött amit gondoltam, mert alig kezdtem el a sütést mikor a húgom szólt, hogy ő délre vízilabda meccsre megy és eltudnám-e vinni rá őt. Persze, hogy igent mondtam neki és probáltam a sütést is úgy időzíteni, hogy háromnegyed tizenkettőre kész legyek és mit ad isten ez sikerült. Az úszoda felé tartó úton azon gondolkoztam, hogy mi lenne ha ezt a receptet is megosztnám a követőimmel, mivel nem időigényes úgymond gyorsan elkészíthető, nem túl drága sütemények közé sorolható és kisgyermekek mellett is el lehet készíteni és persze finom is. Remélem ti is így lesztek vele, amikor megsütitek a túrófánkokat.
Hozzávalók :
250 g túrókrém
250 g túró
2 db tojás
240 g liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál porcukor
csipet só
olaj a sütéshez
A túrót, túrókrémet a tojássárgájával, a liszttel, a sütőporral és 4 evőkanál porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, először elkeverünk 2 evőkanál habot a túrós részben, majd apránként hozzáforgatjuk a maradék habot is. A túrós masszából veszünk egy keveset a tenyerünkbe és gombóccá formázzuk. Így folytatjuk míg a massza el nem fogy. A fánkokat forró bő olajban kisütjük és papírtörlőn lecsepegtetjük. Vaníliás porcukorral hintve és lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése