2017. május 28., vasárnap
Pillekönnyű reszelt túrós
Hozzávalók:
A tésztához:
450 g liszt
250 g vaj vagy margarin
150 g kristálycukor
30 g kakaó
2 tojássárgája
50 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor ha nincs otthon akkor lehet úgyis,hogy 6 g sütőpor és 6 g szodabikarbona
1 csipet só
A töltelékhez:
750 g túró
200 g porcukor
100 g mazsola
50 g kristálycukor
3 tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverd össze egy csipet sóval, a sütőporral egy tálban. Add hozzá a vajat vagy margarint és morzsolt össze. Amikor már kellően morzsalékos, mehet hozzá a kristálycukor és a kakaó. Dolgozd hozzá a 2 db tojássárgáját, a tejet majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Oszd két egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Rakd 2 órára a fagyasztóba, hogy a tészta megdermedjen, és könnyen tudd majd reszelni.
A túrót tedd egy tálba, kicsit nyomkodd össze. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, és jól keverd össze.
A 3 tojásfehérjét egy csipet sóval verd habbá. Amikor már kezd kifehéredni, akkor rakd hozzá a kristálycukrot. Ha kemény akkor két részletben forgasd a túróhoz. Vedd ki az egyik gombócot a fagyasztoból, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy körülbelül 32x22 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával kicsit egyengesd el, és kanalazd rá a túrós keveréket. Vedd ki a fagyasztóból a másik tésztát is, és reszeld a töltelékre. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 45 perc alatt süsd meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése