A barátom születésnapjára készítettem ezt a tortát ajándékba. Mivel a Ferrero rocher a kedvenc bonbonja, ezért arra gondoltam, hogy megvalósítom torta formájában. Hamar megszületett a fejemben, hogy miből fogom elkészíteni a krémet. Azzal nem számoltam, hogy a torta díszítésénél felmerül egy kis akadály, mivel sehol nem lehetett kapni Ferrero rochert. Ekkor el is kenődtem, de hirtelen eszembe jutott egy megoldás. Ha sehol nem fogok kapni Ferrerot akkor egy hasonló bonbonnal fogom feldísziteni a tortát. De megszólalt egy belső hang: Gabi, képes lennél átverni őt egy hasonló bonbonnal és ha rájön, hogy nem is a kedvenc bonbonja, hanem csak egy hasónló, akkor mit fogsz mondani? Ezután megfogadtam, hogy addig fogom járni a boltokat míg nem kapok Ferrerot. A kép alapján láthatjátok, hogy sikerült-e vagy sem a bonbon beszerzése. A torta felvágásánál mindenki izgatottan várta, hogy kinek melyik szelet fog jutni.. Nefeledjétek egy hét múlva új recept. Addig is jó sütögetést és szép hetet kívánok mindenkinek. :)
Hozzávalók :
A tésztához :
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához :
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez :
500 g mascarpone
200 ml habtejszín
200 g nutella
Díszitéshez :
75 g étcsoki ( olvasztva)
2-3 evőkanál olaj
15 db Ferrero rocher
2-3 evőkanál krém
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habossá verjük. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és az 1
csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához
hozzá keverjük a tojásfehérje hab felét majd fakanál segítségével a 6 evőkanál lisztet és a sütőport úgy, hogy a tálat a kavarás ellentétes
irányába forgatom ügyelve arra, hogy a hab ne nagyon törjön. A végén a
tojásfehérje hab másik felét is hozzákeverem. 180 C előmelegített sütőben sütjük.
Ha a piskóta kihűlt akkor 3 részre vágjuk. A krémhez habosra keverjük a tejszínt a mascarponéval és hozzáadjuk a nutellát és azzal is kikeverjük. A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy a torta oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A díszítéshez az étcsokit megolvasztjuk vízgőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk vele a megdermedt torta tetejét. A félretett krémet habzsákba töltjük, és kis stuffokat nyomunk a megdermedt csokoládé tetejére, amiket Ferrero rocher bonbonokkal díszítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése